Het keuzevak UFDV: werkveld van politie, defensie, beveiliging en handhaving in beeld

Keuzevak "Geüniformeerde Dienstverlening en Veiligheid" voor het vmbo

Het keuzevak Geüniformeerde Dienstverlening en Veiligheid van Studio BX is een absolute aanrader voor vmbo-leerlingen die zich willen inzetten voor de veiligheid van ons allemaal. Het is bij uitstek geschikt voor leerlingen die graag fysiek bezig zijn en mentaal sterk in hun schoenen staan. Dit keuzevak richt zich op leerlingen die een carrière ambiëren bij defensie, politie, particuliere beveiliging en handhaving en toezicht.

Taken en verantwoordelijkheden – Het werkveld in beeld 

Het keuzevak UFDV van Studio BX brengt het werkveld van politie, defensie, beveiliging en handhaving in beeld. Leerlingen leren welke eisen aan deze beroepen worden gesteld en welke verantwoordelijkheden daarbij horen. Dit keuzevak besteedt uitgebreid aandacht aan de beroepshouding en fitheidseisen die de branche stelt aan uniformberoepen. Leerlingen leren hoe ze op een professionele manier kunnen omgaan met lastig gedrag van anderen op straat, waarbij veiligheid altijd voorop staat.

Fysieke vaardigheidstoets (FVT) en mentale weerbaarheid 

Bij dit keuzevak is de beroepshouding van de leerling van cruciaal belang. Discipline is hierbij het sleutelwoord. Leerlingen trainen hun mentale weerbaarheid in nagebootste praktijksituaties en leren zich bewust te zijn van hun eigen emoties en hoe ze controle kunnen krijgen over de situatie. Daarnaast oefenen ze voor de Fysieke Vaardigheidstoets van de politie. Leerlingen richten zelf verschillende hindernisbanen in en trainen zo hun spierkracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie.

Organiseer zelf een evenement 

Kortom, een zeer praktisch keuzevak waarbij diverse aspecten van veiligheid aan bod komen, zoals veiligheid op straat, in het verkeer en in gebouwen. Leerlingen oefenen met fouilleren en visiteren, het maken van signalementen, het NATO-alfabet en leren werken met een portofoon. Als eindopdracht organiseren ze met de klas zelf een evenement waarbij ze zorgen voor een goede en veilige organisatie.

Ervaar het zelf

Het keuzevak “Geüniformeerde Dienstverlening en Veiligheid” biedt leerlingen een waardevolle kans om zich voor te bereiden op een carrière in de dienstverlening en veiligheidssector. Het stimuleert niet alleen hun fysieke vaardigheden, maar ook hun mentale weerbaarheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Een uitdagend en belangrijk vak dat onze samenleving veiliger maakt! 

Wil je zelf ervaren hoe boeiend en leerzaam het keuzevak “Geüniformeerde Dienstverlening en Veiligheid” van Studio BX is? Neem dan een proeflicentie en ontdek de veelzijdigheid. Vmbo-leerlingen krijgen een unieke kans om praktische vaardigheden te ontwikkelen en te ontdekken of dit vakgebied bij hun interesses past. 

Neem een Proeflicentie! 

Keuzevak PRST | Stappenplan PowerPoint maken

Keuzevak Presentatie en Styling

Het stappenplan ‘PowerPoint maken’ is onderdeel van het keuzevak Presentatie en Styling van Studio BX. Met dit stappenplan leren vmbo-leerlingen op een professionele manier een PowerPointpresentatie maken. Het stappenplan is zo geschreven dat leerlingen er zelfstandig mee aan de slag kunnen. Zo houd jij je handen vrij voor het klassenmanagement en heb je tijd voor extra begeleiding waar nodig. 

Creatief met tekst, afbeeldingen, animaties en overgangen 

Het stappenplan PowerPoint maken van Studio BX leidt de leerling stap voor stap door alle handelingen die komen kijken bij het maken van een originele PowerPointpresentatie voor een product of bedrijf. Van het kiezen van de juiste tekst en afbeeldingen tot het toepassen van animaties en overgangen.  Bekijk dit stappenplan

Neem een proeflicentie 

Het stappenplan ‘PowerPoint maken’ is onderdeel van Studio BX, de online lesmethode voor de beroepsgerichte keuzevakken op het vmbo. 

Hebben we jou geïnspireerd?

Neem nu een gratis proeflicentie en probeer ons drie weken uit! 

Ontdek alle stappenplannen van PRST 

Het keuzevak Presentatie en Styling van Studio BX: een pareltje voor creatieve vmbo-leerlingen!

Keuzevak Presentatie en Styling
Keuzevak presentatie en Styling voor het vmbo

Het keuzevak Presentatie en Styling van Studio BX is echt een pareltje voor de creatieve leerling! Hoe brengen zij hun eigen product of bedrijf zo goed mogelijk voor het voetlicht? Bij dit keuzevak duiken de leerlingen in de wereld van productpresentaties, ruimtelijke vormgeving, etaleren en promotie. Ook gaan ze nadenken over de inrichting va hun eigen bedrijf.  

Boordevol praktijkopdrachten

PRST van Studio BX biedt vmbo-leerlingen vooral een praktische kennismaking met het beroepenveld en een stukje theoretische achtergrond. De methode daagt leerlingen uit om niet alleen een product of dienst, maar ook zichzelf als ondernemer te presenteren. Praktijkopdrachten omvatten bijvoorbeeld het bouwen van displays, het pitchen van een bedrijf, het inrichten van een etalage en het maken van cadeauverpakkingen. 

Originaliteit en creativiteit

Naast kennis van de theorie en praktische vaardigheden doet dit keuzevak ook een beroep op de creativiteit. PRST daagt leerlingen uit om te experimenteren en te ontdekken hoe ze hun product of dienst zelf succesvol in de markt kunnen zetten en waar ze allemaal op moeten letten. Leerlingen denken na over de identiteit van hun bedrijf, het imago dat ze nastreven en hoe ze dat willen bereiken. Wie is het meest origineel in zijn of haar presentatie?

Kleurenleer, materialenkennis en marketing 

Bij dit keuzevak hoort ook een theorie over de belangrijkste aspecten van een huisstijl, zoals bijvoorbeeld de keuze voor een goed logo, passende kleuren en typografie. Ook vergaren de leerlingen kennis over het maken van displays, het inrichten van verschillende soorten etalages en een inpaktechnieken. Aspecten van marketing: branding, promotie en online communicatie.  

Een eigen bedrijf

Bij de eindopdracht (module D) gaan de leerlingen keuzes maken voor hun eigen bedrijf. Vragen zoals welke doelgroep ze willen bereiken, welk logo daarbij past en hoe ze hun product zo voordelig mogelijk in beeld kunnen brengen, staan centraal. 

Ervaar het zelf

Wil je zelf ervaren hoe boeiend en leerzaam het keuzevak “Presentatie en Styling” van Studio BX is? Neem dan een proeflicentie en ontdek creatieve talenten van jouw vmbo-leerlingen. Ze leren niet alleen hoe ze producten en diensten op een aantrekkelijke manier kunnen presenteren, maar ook hoe ze zichzelf als ondernemer kunnen profileren. Een waardevolle ervaring die hen zal helpen in hun toekomstige carrière en ondernemerschap. 

Neem een proeflicentie! 

Keuzevak KMUV | Stappenplan make-up aanbrengen

Stappenplan Keuzevak KMUV voor het vmbo

Het stappenplan ‘Make-up aanbrengen’ is onderdeel van het keuzevak Kennismaking met Uiterlijke Verzorging van Studio BX. Met dit stappenplan leren vmbo-leerlingen hoe ze een professionele make-up aanbrengen bij een klant. Het stappenplan is zo geschreven dat leerlingen er zelfstandig mee aan de slag kunnen. Zo houd jij je handen vrij voor het klassenmanagement en heb je tijd voor extra begeleiding waar nodig.   

Hygiënisch, veilig en klantgericht werken 

Het keuzevak KMUV van Studio BX leert vmbo-leerlingen hygiënisch, veilig en klantgericht te werken volgens een vaste routine. Het stappenplan leidt de leerling stap voor stap door alle handelingen die komen kijken bij het behandelen van een klant in de salon. Van het klaarleggen van de materialen en de ontvangst van de klant tot en met het schoon achterlaten van de werkplek.  

Bekijk dit stappenplan

Het stappenplan ‘Make-up aanbrengen’ is onderdeel van Studio BX, de online lesmethode voor de beroepsgerichte keuzevakken op het vmbo.  Hebben we jou geïnspireerd?

Neem nu een gratis proeflicentie en probeer ons drie weken uit! 

Ontdek alle stappenplannen van KMUV 

Keuzevak kennismaking met uiterlijke verzorging voor vmbo.

Oefenen in de praktijk van de salon

Keuzevak vmbo Uiterlijke verzorging

Het keuzevak “Kennismaking met Uiterlijke Verzorging” van Studio BX draait volledig om het oefenen in de praktijk, en nog beter gezegd, in de salon! Als jouw school beschikt over een kantelbare (kappers)stoel en een wasbak, dan kunnen leerlingen direct aan de slag met keuzevak KMUV. 

Veilig, hygiënisch en klantgericht werken 

KMUV van Studio BX is een heel toegankelijke methode voor vmbo-leerlingen om kennis te maken met alle beroepsmogelijkheden binnen de uiterlijke verzorging. Uiteraard mag een stukje theorie hierbij niet ontbreken. Leerlingen leren onder andere over veilig en hygiënisch werken in een salon en hoe ze klantgericht kunnen handelen en behandelen. 

Oefenen in de salon

Maar het hoogtepunt van dit keuzevak is het oefenen van vaardigheden om behandelingen zelf uit te voeren. Met behulp van handige stappenplannen worden de vmbo-leerlingen stap voor stap begeleid bij de kunst van professionele haar-, huid- en nagelverzorging. Of het nu gaat om het wassen van haren, het reinigen van de huid, of het toepassen van een manicure, de leerlingen krijgen de kans om hun kennis in de praktijk te brengen. 

Gedifferentieerd werken met de verschillende onderdelen  

De lessen zijn zo opgesteld dat leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen. Dit geeft jou als docent de ruimte om leerlingen die wat meer begeleiding nodig hebben extra aandacht te geven. Je kunt bijvoorbeeld werken in een carrousel met de praktijkopdrachten, waarbij leerlingen met elkaar oefenen en van elkaar leren. Wedden dat jouw leerlingen zoveel plezier hebben in het oefenen met elkaar, dat ze niet eens doorhebben dat ze ondertussen ook aan het leren zijn? 

Ervaar het zelf

Wil je zelf ervaren hoe boeiend en leerzaam het keuzevak “Kennismaking met Uiterlijke Verzorging” van Studio BX is? Neem dan een proeflicentie en ontdek de veelzijdigheid van de uiterlijke verzorging. Vmbo-leerlingen krijgen een unieke kans om praktische vaardigheden te ontwikkelen en te ontdekken of dit vakgebied bij hun interesses past. 

Breng een stukje salon naar jouw school en geef leerlingen de mogelijkheid om zich te ontplooien in de wereld van uiterlijke verzorging. Een waardevolle ervaring die ze zal helpen bij het maken van toekomstige carrièrekeuzes! 

Neem een Proeflicentie! 

Keuzevak EHBO | Stappenplan aanleggen drukverband

Stappen voor EHBO keuzevak vmbo

Het stappenplan ‘Aanleggen drukverband’ is onderdeel van het keuzevak Voorkomen van ongevallen en EHBO van Studio BX. Met dit stappenplan leren vmbo-leerlingen op een professionele manier een drukverband aan te leggen in geval van een kneuzing of verstuiking van de pols of enkel van een gewonde persoon. Het stappenplan is zo geschreven dat leerlingen er zelfstandig mee aan de slag kunnen. Zo houd jij je handen vrij voor het klassenmanagement en heb je tijd voor extra begeleiding waar nodig. 

Steriel, veilig en mensgericht werken 

Het keuzevak EHBO van Studio BX leert vmbo-leerlingen steriel, veilig en mensgericht te werken volgens een vaste routine. Het stappenplan leidt de leerling stap voor stap door alle handelingen die komen kijken bij het behandelen van een slachtoffer van een ongeval (gewonde persoon). Van het klaarleggen van de materialen tot en met de communicatie met het slachtoffer. 

Bekijk hier dit stappenplan

Neem een proeflicentie 

Het stappenplan ‘Aanleggen drukverband’ is onderdeel van Studio BX, de online lesmethode voor de beroepsgerichte keuzevakken op het vmbo. 

Hebben we jou geïnspireerd?

Neem nu een gratis proeflicentie en probeer ons drie weken uit! 

Ontdek alle stappenplannen van EHBO 

Het Keuzevak “Voorkomen van ongevallen en EHBO”

Leren door praktijksimulaties en oefeningen in groepjes 

Het keuzevak “Voorkomen van ongevallen en EHBO” van Studio BX  is bij uitstek een keuzevak waar leerlingen lekker in groepjes aan de slag gaan met een tal van oefeningen en praktijksimulaties. We nemen de leerlingen mee in een stukje achtergrond, en begeleiden ze daarna stap-voor-stap bij het oefenen.  

Theorie – EHBO belangrijk en belevend 

Wat is EHBO? Waarom is voorkomen belangrijker dan genezen? Wat zijn de meest voorkomende gevaren thuis? Wat zijn de vijf regels van EHBO? We zetten de beleving centraal bij de theorie, met behulp van aansprekende bronnen zoals video’s en actuele nieuwsartikelen. Belangrijke begrippen en lijsten krijgen extra nadruk, zodat leerlingen zelf het onderscheid kunnen maken in wat belangrijk is. 

Veel oefenen – Leren door praktijkopdrachten 

Onze methode zit boordevol praktijkopdrachten, zodat leerlingen niet alleen maar bezig zijn met het maken van opdrachten, maar vooral ook zelf veel gaan oefenen. Het is verbazingwekkend hoeveel ze leren terwijl ze met plezier praktijksimulaties uitvoeren. EHBO-vaardigheden worden op deze manier op een boeiende en effectieve manier aangeleerd. 

Aan de slag met de stappenplannen van het keuzevak EHBO stap-voor-stap vaardigheden ontwikkelen 

Dankzij onze uitgekiende stappenplannen oefenen leerlingen stap voor stap de vaardigheden die bij de praktijkoefeningen komen kijken. Of het nu gaat om het meten van de hartslag of het aanleggen van een wonddrukverband, onze stappenplannen maken het leren overzichtelijk en praktisch. Jouw leerlingen zullen binnen de kortste keren bekwaam zijn in het verlenen van EHBO. 

Ervaar het zelf: neem een proeflicentie! 

Wil je de effectiviteit van ons keuzevak zelf ervaren?

Neem een proeflicentie en ontdek hoe leerzaam en leuk het kan zijn om samen met klasgenoten EHBO-vaardigheden te ontwikkelen. Onze methode maakt leren toegankelijk en stimulerend, en jouw leerlingen zullen met vertrouwen en voldoening hun EHBO-kennis en -kunde vergroten. 

Maak van EHBO een leerzaam en interactief avontuur voor jouw leerlingen met het keuzevak “Voorkomen van ongevallen en EHBO” van Studio BX. Een waardevolle investering in hun vaardigheden en een veiliger leefomgeving voor iedereen! 

Waarom Studio BX?

De wereld verandert in rap tempo en beroepen veranderen mee. Daarom is het de hoogste tijd voor beroepsonderwijs dat zich richt op de wereld van morgen. In maart 2023 introduceerde Uitgeverij NEO een nieuwe online lesmethode voor de beroepsgerichte keuzevakken op het vmbo.

Actualiteit en beleving centraal

Studio BX is praktische lesmethode voor de beroepsgerichte keuzevakken op het vmbo waarbij de actualiteit en de beleving van de leerling centraal staan. De methode is geschreven door docenten die zelf lesgeven in het vmbo en weten wat deze leerlingen motiveert. De aantrekkelijke vormgeving, duidelijke structuur en heldere taal maken de methode geschikt voor alle niveaus binnen het vmbo. 

Interactief vernieuwend onderwijs

Studio BX brengt vernieuwend onderwijs dat aansluit bij de interesse en talenten van de leerlingen. De methode onderscheidt zich door gebruik van actuele bronnen, aansprekende video’s en interactieve opdrachten. De lessen bestaan voor 70% uit praktijk en 30% theorie. Het lesmateriaal wordt modulair aangeboden zodat de docent zelf keuzes kan maken. De stappenplannen helpen de leerling bij het zelfstandig uitvoeren van de praktijkopdrachten.

Kant en klare lessen

Studio BX biedt een kant en klaar lesformat voor de beroepsgerichte keuzevakken. Leerlingen kunnen de stof in principe zelfstandig doorwerken. Alle lessen staan online op een website en worden per schooljaar aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied.