Nieuw keuzevak onderweg: Robotica!

Het is bijna zover: we gaan weer twee nieuwe keuzevakken toevoegen. Het gaat om de populaire keuzevakken robotica en mode & design. Hiermee hebben we 10 keuzevakken in ons aanbod. We hopen hier steeds meer docenten te ondersteunen in hun praktijklessen én het keuzeaanbod voor leerlingen te verbreden. Graag vertellen we je iets over de inhoud én de schrijvers. We zijn namelijk weer een samenwerking aangegaan met twee praktijkdocenten! Deze week het keuzevak: robotica.

Robotica
Bij het keuzevak robotica leren leerlingen onder andere over:
-de werking van robots en wat ze kunnen
-geschiedenis van robotica
-elektrotechniek
-programmeren
-coderen
We maken onder andere gebruik van de (gratis) programma’s Tinkercad en Colorado. Meer informatie over het keuzevak en de benodigdheden in de les vind je hier.

Stef en Jochem bundelen hun krachten voor het keuzevak Robotica.

Over de auteur
Jochem Jonkers staat met een been in het onderwijs en een been in de creativiteit. Zijn ruime ervaring op het mbo en vmbo zorgt ervoor dat hij heel goed weet wat de doelgroep nodig heeft. Hij weet als geen ander aan te sluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. Door zijn ervaring als creatieve maker weet Jochem de beroepswereld mee te nemen in zijn klas. Hierdoor hebben zijn lessen een creatieve inslag die spreekt tot de verbeelding van de leerlingen! Dit is zeker terug te zien in het keuzevak robotica.

Flexibel en compleet
Uiteraard zijn beide keuzevakken vormgegeven in Studio BX-stijl. Dus naast een praktische inhoud, actueel lesmateriaal en aansprekende vormgeving, zitten er ook LOB-opdrachten, handige stappenplannen, theorie- en praktijktoetsen bij. De lessen zijn online te vinden, maar ook te printen als tekstboek en/of werkboek. Ben je nieuwsgierig geworden? Snappen we! Vraag alvast een proeflicentie aan, kun je gratis binnenkijken. Daarnaast brengen we je meteen op de hoogte als de nieuwe keuzevakken online staan.