Praktijkgerichte programma vmbo gl/tl

Methode Praktijkgerichte programma vmbo gt/tl Het praktijkgerichte programma komt eraan. Studio BX is het platform voor het nieuwe praktijkgerichte programma. Je vindt er alle populaire keuzevakken en een aparte module voor het werken met praktijkgerichte opdrachten.

Examenprogramma afgedekt in de keuzevakken

Geef jouw leerlingen van de gemengde en theoretische leerweg de keuzevrijheid door ze de keuzevakken aan te bieden uit het beroepsgerichte programma. In de programmaspecifieke vaardigheden (domein C) staan eindtermen die je kunt behalen binnen de keuzevakken.

Voor de programma's Economie en ondernemen en Zorg en welzijn hebben we een route uitgewerkt. Natuurlijk kan een school ook zelf bepalen welke keuzevakken de specifieke onderdelen van de programma's dekken.

Route Z&W E&O
Meesterproef Eindtermen 1 t/m 11
WZVO of WZKJ 12 t/m 17
ONDN 14 t/m 17
OSBA 12 t/m 14
KMUV 14 en 16
MODE 12 en 13
ROBO 12 en 13

Praktijkgerichte opdrachten als ultieme meesterproef

De module Meesterproef van Studio BX behandelt domein A praktijkgerichte opdrachten en B programmaoverstijgende vaardigheden. Vanuit het principe "Design Thinking" zetten we leerlingen in de actiestand en komen ze tot een plan, prototype én product.

Met onze activerende werkvormen en stap-voor-stap uitleg loodsen we leerlingen door hun opdracht van de externe opdrachtgever heen.

Ga de samenwerking aan

Met een hart voor het beroepsonderwijs wil Uitgeverij NEO de keuzevakken en het praktijkgerichte programma verder uitbreiden en versterken. We zoeken hiervoor scholen die hierin willen participeren. Heb jij interessse? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Eenvoudig kennismaken met Studio BX?

Plan een 30 minuten videogesprek in!

Lees meer reviews

Volg ons op de socials, gewoon leuk!