Keuzevak WZKJ voor het vmbo

Een ideale methode voor toekomstige zorg- en welzijnsprofessionals

WZKJ keuzevak voor het vmbo

Het keuzevak “Welzijn Kind en Jongere” van Studio BX is dé ideale methode voor vmbo leerlingen die een beroep in de zorg- en welzijnssector overwegen. De aansprekende vormgeving van Studio BX stimuleert leerlingen om aan de slag te gaan met het vergaren van kennis over de verschillende leeftijden en ontwikkelgebieden. 

Interactief onderwijs – Beleving in de lesstof 

Bij Studio BX vinden we het van groot belang dat leerlingen geboeid en enthousiast aan het werk gaan. Daarom bieden we de lesstof op een interactieve manier aan, waarbij we de theorie verbinden met de belevingswereld van de leerlingen. Aansprekende video’s en actuele voorbeelden dragen bij aan een levendige leerervaring. 

Afwisseling theorie-praktijk

Een goede balans tussen theorie en praktijk is essentieel. Daarom voorzien we in vele kleine en grote praktische opdrachten, zodat leerlingen volop de kans krijgen om zelf aan de slag te gaan. Door actief deel te nemen, ervaren ze wat het werken binnen het vakgebied “Welzijn Kind en Jongere” in de praktijk inhoudt en ontdekken ze of dit beroepenveld bij hun interesses past. 

Sluit het keuzevak af met een activiteit

In de slotmodule D staat er voor leerlingen een uitdagende taak te wachten: het organiseren van een activiteit voor kinderen. Dit kan variëren van een vrolijk kinderfeest tot een leerrijke schoolactiviteit of een buurtgericht initiatief. Stap voor stap begeleiden we de leerlingen bij het organiseren van deze activiteit. Van brainstormen in hun groepje tot het kiezen van een thema, het opstellen van een draaiboek en een begroting, en het letten op de veiligheid. Zo leren ze al doende de belangrijke aspecten van het werkveld. 

Ervaar het zelf

Wil je zelf ervaren hoe waardevol en interessant het keuzevak “WZKJ” van Studio BX is? Neem dan een proeflicentie en ontdek de kracht van interactief en praktijkgericht onderwijs. Onze methode biedt leerlingen een unieke kans om zich voor te bereiden op een boeiende toekomst in de zorg- en welzijnssector. 

Stimuleer het enthousiasme van jouw leerlingen en laat ze kennismaken met de prachtige wereld van “Welzijn Kind en Jongere.” Een investering in kennis en vaardigheden die zich dubbel en dwars zal terugbetalen! 

Neem een Proeflicentie!