Bij Robotica gaan de leerlingen meteen praktisch aan de slag. Ze leren hoe ze een schakeling kunnen maken met de micro:bit. Deze microcontroller zullen ze uiteindelijk ook programmeren. Ze werken toe naar hun eigen oplossing voor een robotidee, ontwikkelen hiervan een prototype en testen dit. Daarnaast verdiepen ze zich in de geschiedenis van robots en onderzoeken ze hedendaagse toepassingen van robotica en domotica. In dit keuzevak kunnen de leerlingen virtueel werken met de micro:bit en gebruik maken van het gratis online programma Tinkercad. Het allerleukste is natuurlijk om alle testopstellingen in de praktijk te bouwen, afhankelijk van de beschikbare materialen op school.
Voor de reguliere lessen Robotica heb je nodig: Laptop, Micro:bit (aanschaffen via Kiwi Electronics of microbit.store), sensoren en actuatoren, krokodillenbekjes, stroomdraad, batterijenhouders.
Voor de opdracht ‘maken: magnetische sensor’ heb je nodig: stroomdraad, ijzerdraad, magneten, batterijen, hout, verbindingsmaterialen en eventueel hete lijm.
Voor ieder keuzevak gaan we er in principe vanuit dat je altijd toegang hebt tot papier (A4/A3 in meerdere kleuren), plakstiften, lijmpotten, plakband, tape, scharen, stiften, kleurpotloden, fineliners, permanent markers, verf en verfmaterialen, knutselmaterialen zoals lint, touw, versieringen en tijdschriften om afbeeldingen uit te knippen.
Studio BX voldoet volledig aan de eindtermen die de overheid heeft bepaald voor het vak. Download onze verantwoording, hierin wordt de lesstof gekoppeld aan de onderwijsdoelen, leerdoelen en begrippen.
Meer informatie nodig om tot een goede keuze te komen? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over Studio BX!