Keuzevak EHBO | Stappenplan aanleggen drukverband

Stappen voor EHBO keuzevak vmbo

Het stappenplan ‘Aanleggen drukverband’ is onderdeel van het keuzevak Voorkomen van ongevallen en EHBO van Studio BX. Met dit stappenplan leren vmbo-leerlingen op een professionele manier een drukverband aan te leggen in geval van een kneuzing of verstuiking van de pols of enkel van een gewonde persoon. Het stappenplan is zo geschreven dat leerlingen er zelfstandig mee aan de slag kunnen. Zo houd jij je handen vrij voor het klassenmanagement en heb je tijd voor extra begeleiding waar nodig. 

Steriel, veilig en mensgericht werken 

Het keuzevak EHBO van Studio BX leert vmbo-leerlingen steriel, veilig en mensgericht te werken volgens een vaste routine. Het stappenplan leidt de leerling stap voor stap door alle handelingen die komen kijken bij het behandelen van een slachtoffer van een ongeval (gewonde persoon). Van het klaarleggen van de materialen tot en met de communicatie met het slachtoffer. 

Bekijk hier dit stappenplan

Neem een proeflicentie 

Het stappenplan ‘Aanleggen drukverband’ is onderdeel van Studio BX, de online lesmethode voor de beroepsgerichte keuzevakken op het vmbo. 

Hebben we jou geïnspireerd?

Neem nu een gratis proeflicentie en probeer ons drie weken uit! 

Ontdek alle stappenplannen van EHBO