Het Keuzevak EHBO

Leren door praktijksimulaties en oefeningen in groepjes 

Het keuzevak “Voorkomen van ongevallen en EHBO” van Studio BX  is bij uitstek een keuzevak waar leerlingen lekker in groepjes aan de slag gaan met een tal van oefeningen en praktijksimulaties. We nemen de leerlingen mee in een stukje achtergrond, en begeleiden ze daarna stap-voor-stap bij het oefenen.  

Theorie – EHBO belangrijk en belevend 

Wat is EHBO? Waarom is voorkomen belangrijker dan genezen? Wat zijn de meest voorkomende gevaren thuis? Wat zijn de vijf regels van EHBO? We zetten de beleving centraal bij de theorie, met behulp van aansprekende bronnen zoals video’s en actuele nieuwsartikelen. Belangrijke begrippen en lijsten krijgen extra nadruk, zodat leerlingen zelf het onderscheid kunnen maken in wat belangrijk is. 

Veel oefenen – Leren door praktijkopdrachten 

Onze methode zit boordevol praktijkopdrachten, zodat leerlingen niet alleen maar bezig zijn met het maken van opdrachten, maar vooral ook zelf veel gaan oefenen. Het is verbazingwekkend hoeveel ze leren terwijl ze met plezier praktijksimulaties uitvoeren. EHBO-vaardigheden worden op deze manier op een boeiende en effectieve manier aangeleerd. 

Aan de slag met de stappenplannen van het keuzevak EHBO stap-voor-stap vaardigheden ontwikkelen 

Dankzij onze uitgekiende stappenplannen oefenen leerlingen stap voor stap de vaardigheden die bij de praktijkoefeningen komen kijken. Of het nu gaat om het meten van de hartslag of het aanleggen van een wonddrukverband, onze stappenplannen maken het leren overzichtelijk en praktisch. Jouw leerlingen zullen binnen de kortste keren bekwaam zijn in het verlenen van EHBO. 

Ervaar het zelf: neem een proeflicentie! 

Wil je de effectiviteit van ons keuzevak zelf ervaren?

Neem een proeflicentie en ontdek hoe leerzaam en leuk het kan zijn om samen met klasgenoten EHBO-vaardigheden te ontwikkelen. Onze methode maakt leren toegankelijk en stimulerend, en jouw leerlingen zullen met vertrouwen en voldoening hun EHBO-kennis en -kunde vergroten. 

Maak van EHBO een leerzaam en interactief avontuur voor jouw leerlingen met het keuzevak “Voorkomen van ongevallen en EHBO” van Studio BX. Een waardevolle investering in hun vaardigheden en een veiliger leefomgeving voor iedereen!