Keuzevak KMUV

Oefenen in de praktijk van de salon

Keuzevak vmbo Uiterlijke verzorging

Het keuzevak “Kennismaking met Uiterlijke Verzorging” van Studio BX draait volledig om het oefenen in de praktijk, en nog beter gezegd, in de salon! Als jouw school beschikt over een kantelbare (kappers)stoel en een wasbak, dan kunnen leerlingen direct aan de slag met keuzevak KMUV. 

Veilig, hygiënisch en klantgericht werken 

KMUV van Studio BX is een heel toegankelijke methode voor vmbo-leerlingen om kennis te maken met alle beroepsmogelijkheden binnen de uiterlijke verzorging. Uiteraard mag een stukje theorie hierbij niet ontbreken. Leerlingen leren onder andere over veilig en hygiënisch werken in een salon en hoe ze klantgericht kunnen handelen en behandelen. 

Oefenen in de salon

Maar het hoogtepunt van dit keuzevak is het oefenen van vaardigheden om behandelingen zelf uit te voeren. Met behulp van handige stappenplannen worden de vmbo-leerlingen stap voor stap begeleid bij de kunst van professionele haar-, huid- en nagelverzorging. Of het nu gaat om het wassen van haren, het reinigen van de huid, of het toepassen van een manicure, de leerlingen krijgen de kans om hun kennis in de praktijk te brengen. 

Gedifferentieerd werken met de verschillende onderdelen  

De lessen zijn zo opgesteld dat leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen. Dit geeft jou als docent de ruimte om leerlingen die wat meer begeleiding nodig hebben extra aandacht te geven. Je kunt bijvoorbeeld werken in een carrousel met de praktijkopdrachten, waarbij leerlingen met elkaar oefenen en van elkaar leren. Wedden dat jouw leerlingen zoveel plezier hebben in het oefenen met elkaar, dat ze niet eens doorhebben dat ze ondertussen ook aan het leren zijn? 

Ervaar het zelf

Wil je zelf ervaren hoe boeiend en leerzaam het keuzevak “Kennismaking met Uiterlijke Verzorging” van Studio BX is? Neem dan een proeflicentie en ontdek de veelzijdigheid van de uiterlijke verzorging. Vmbo-leerlingen krijgen een unieke kans om praktische vaardigheden te ontwikkelen en te ontdekken of dit vakgebied bij hun interesses past. 

Breng een stukje salon naar jouw school en geef leerlingen de mogelijkheid om zich te ontplooien in de wereld van uiterlijke verzorging. Een waardevolle ervaring die ze zal helpen bij het maken van toekomstige carrièrekeuzes! 

Neem een Proeflicentie!