Bij dit keuzevak verdiepen leerlingen zich in de professionele horecakeuken. Ze maken kennis met verschillende rollen en beroepen in het werkveld en verdiepen zich in nieuwe trends. Deze module besteedt uitgebreid aandacht aan diverse snij- en bereidingstechnieken, receptuur lezen en aanpassen, product- en materialenkennis en hygiëneregels in de keuken. Als prakijktoets organiseren en bereiden leerlingen zelf een driegangenmenu voor een bijzondere doelgroep. Een bijzonder praktische module inclusief meer dan 30 recepten!
Voor ieder keuzevak gaan we er in principe vanuit dat je altijd toegang hebt tot papier (A4/A3 in meerdere kleuren), plakstiften, lijmpotten, plakband, tape, scharen, stiften, kleurpotloden, fineliners, permanent markers, verf en verfmaterialen, knutselmaterialen zoals lint, touw, versieringen en tijdschriften om afbeeldingen uit te knippen.
Studio BX voldoet volledig aan de eindtermen die de overheid heeft bepaald voor het vak. Download onze verantwoording, hierin wordt de lesstof gekoppeld aan de onderwijsdoelen, leerdoelen en begrippen.
Meer informatie nodig om tot een goede keuze te komen? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over Studio BX!