Lesmethode Ondersteuning bij sport en bewegingsactiviteiten (OSBA)

Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten is vooral een actief keuzevak. Ben je op zoek naar een lesmethode voor het keuzevak OSBA die aansluit bij jouw leerlingen? Waarbij de leerlingen aan het werk worden gezet met uitdagende opdrachten? Dan is Studio BX iets voor jou.

Waarom het keuzevak OSBA van Studio BX?

OSBA is een actief keuzevak waarvan het doel niet is om beter te worden in sport. Leerlingen leren in plaats daarvan hoe ze sportieve activiteiten voor elkaar kunnen organiseren, inclusief een warming-up en een cooling-down. Uiteindelijk zullen ze een sportief evenement organiseren voor anderen. Daarnaast leren leerlingen hoe ze voor een groep kunnen staan en begrijpen ze wat veiligheid in de sport betekent. Ze worden aangemoedigd om na te denken over wat een gezonde levensstijl inhoudt. Het vak omvat ook EHBO-oefeningen, zodat leerlingen niet langer bang zijn voor kleine verwondingen of verstuikte enkels. Na het volgen van het keuzevak OSBA zullen ze weten welke juiste handelingen ze moeten verrichten.

Drie weken gratis proberen?

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van Studio BX, mag je het drie weken gratis proberen. Vraag nu een proeflicentie aan!

Proeflicentie aanvragen

Differentiëren

Studio BX is uitermate geschikt om te differentiëren. Wil je leerlingen zelfstandig of in groepjes aan het werk zetten? Of zelfs meerdere keuzevakken tegelijkertijd geven? De mogelijkheden bij Studio BX zijn eindeloos.

Weet wat je leerlingen doen

Via het Schoolbeheer kun je bijvoorbeeld leerlingen digitaal laten antwoorden in de methode. Jij stelt zelf de klas samen en bepaalt uit welke modules de leerlingen werken. Ook volg je op welke pagina ze bezig zijn.

Inclusief

  • Kennismaken met aansluitende mbo-opleidingen (LOB)
  • Handige stappenplannen bij praktische opdrachten
  • Zelfstandig kunnen nakijken
  • Controletoets na iedere les
  • Begrippenlijst
  • Diagnostische moduletoets
  • PDF van iedere les (automatisch gegenereerd)

Ervaar het zelf. Neem een gratis proeflicentie!

Licenties

Je betaalt voor een licentie per leerling, hiermee krijgt de leerling een schooljaar lang toegang tot de methode. Docenten hebben gratis toegang. We bieden verschillende soorten licenties aan. Kies hieronder welke licentie bij jouw situatie past.

Onbeperkte toegang € 46,95

Toegang tot alle keuzevakken van Studio BX het hele schooljaar lang.

Alleen Ondersteuning bij sport en bewegingsactiviteiten € 21,95

Toegang tot de modules van het keuzevak Ondersteuning bij sport en bewegingsactiviteiten het hele schooljaar lang.

Persoonlijk contact?

Meer informatie nodig om tot een goede keuze te komen? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over Studio BX!

085 06 00 940 info@uitgeverijneo.nl Stuur een WhatsAppje

Toetsen

Studio BX biedt per keuzevak een praktijktoets en een theorietoets aan. Helemaal gratis! Je vindt ze in het Schoolbeheer.

Wat heb je nodig?

Voor ieder keuzevak gaan we er in principe vanuit dat je altijd toegang hebt tot papier (A4/A3 in meerdere kleuren), plakstiften, lijmpotten, plakband, tape, scharen, stiften, kleurpotloden, fineliners, permanent markers, knutselmaterialen zoals lint, touw, versieringen en tijdschriften om afbeeldingen uit te knippen.

Voor het keuzevak OSBA is het handig de beschikking te hebben over een sportaccommodatie om de verschillende lessen uit te voeren. Voor het vaststellen van de BMI is een weegschaal en een centimeter handig. Bij de les Meten is weten wordt gewerkt met kalk en een stopwatch. De EHBO-oefeningen vragen de beschikbaarheid van verbandmaterialen zoals: zwachtels, tape, snelverband en eventueel een steriel kompres.

Gratis proeflicentie!

Kom snel binnenkijken en ervaar de lesmethode zelf. Vraag direct een proeflicentie aan.

Lees meer reviews

Volg ons op de socials, gewoon leuk!