Keuzevak Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten

Methode Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten Bij dit keuzevak leren leerlingen hoe ze sportieve activiteiten kunnen organiseren, inclusief een warming-up en een cooling-down. Daarnaast leren ze hoe ze voor een groep kunnen staan, begrijpen ze wat veiligheid in de sport betekent en denken ze na over een gezonde levensstijl. Het vak omvat ook kleinere EHBO-oefeningen. Uiteindelijk organiseren ze een sportief evenement voor anderen waarin alle aspecten samenkomen.

Wat zit er allemaal bij?

  • LOB-opdracht met informatie over passende mbo-opleidingen
  • Veel (grotere) praktische opdrachten
  • Handige stappenplannen bij praktijksimulaties
  • Leerlingen kunnen zelfstandig hun werk controleren
  • Controlevragen na iedere les met een kleine quiz
  • Begrippenlijst met oefenopties voor de leerling
  • Theorie- en praktijktoets
  • PDF-versie van iedere module of les (te printen als tekstboek en/of werkboek)

Wat heb je nodig?

Voor het keuzevak OSBA is het handig de beschikking te hebben over een sportaccommodatie om de verschillende lessen uit te voeren. Voor het vaststellen van de BMI is een weegschaal en een centimeter handig. Bij de les Meten is weten wordt gewerkt met kalk en een stopwatch. De EHBO-oefeningen vragen de beschikbaarheid van verbandmaterialen zoals: zwachtels, tape, snelverband en eventueel een steriel kompres.

Voor ieder keuzevak gaan we er in principe vanuit dat je altijd toegang hebt tot papier (A4/A3 in meerdere kleuren), plakstiften, lijmpotten, plakband, tape, scharen, stiften, kleurpotloden, fineliners, permanent markers, verf en verfmaterialen, knutselmaterialen zoals lint, touw, versieringen en tijdschriften om afbeeldingen uit te knippen.

Gratis proeflicentie

Kom snel binnenkijken en ervaar de lesmethode zelf.

Proeflicentie aanvragen

Verantwoording

Studio BX voldoet volledig aan de eindtermen die de overheid heeft bepaald voor het vak. Download onze verantwoording, hierin wordt de lesstof gekoppeld aan de onderwijsdoelen, leerdoelen en begrippen.

Verantwoording keuzevak Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten

Persoonlijk contact?

Meer informatie nodig om tot een goede keuze te komen? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over Studio BX!

085 06 00 940 info@uitgeverijneo.nl Stuur een WhatsAppje

Eenvoudig kennismaken met Studio BX?

Plan een 30 minuten videogesprek in!

Lees meer reviews

Volg ons op de socials, gewoon leuk!